Afspraak maken • 088-0107848 (iedere werkdag 09.00-17.30 uur) of via voicemailinfo@craniogodart.nl

Behandeling

Voor een behandeling bij Cranio Godart heeft u geen verwijzing van uw huis­arts nodig.

Anamnese

Het eerste consult start met een uit­gebreid vraag­gesprek omtrent de klachten en de medische voor­geschiedenis.

Diagnose

Foto: KayPhoto4u

Dit gebeurt voor een groot deel met behulp van het cranio-sacraalritme: Niels voelt dit ritme met zijn linker­hand aan een arm of been van de patiënt. Onder­tussen drukt hij met zijn rechter­hand op allerlei bot­punten, spieren, gewrichts­banden, schedel­naden en organen. Zodra er op een punt wordt geduwd waar spanning heerst, stopt onmiddellijk het cranio-sacraalritme, anders gaat het ritme onverstoor­baar door. Op deze manier kan heel exact worden bepaald in welke richting(-en) een specifieke wervel of gewricht wordt scheef getrokken.

Aanvullend wordt de beweeglijkheid van de perifere gewrichten (heupen, knieën, enkels, schouders, ellebogen, polsen) onderzocht met behulp van het cranio-sacraalritme. Middels deze techniek kunnen spanningen in de viscera (organen) worden bloot gelegd. Zo kunnen spanningen in de dikke darm worden gediag­nosticeerd met behulp van de beweeglijk­heid van de heup­gewrichten. Zodra de beweeglijk­heid is beperkt, is dit tevens te voelen aan het cranio-sacraalritme.

Na dit onderzoek wordt het behandelplan met u doorgenomen en wordt het aantal te verwachten behandelingen ingeschat. Voor een enkelvoudig probleem zijn vaak maar een paar behandelingen nodig. Daarna kan met de daad¬werkelijke behandeling worden gestart. Voor kinderen onder de 12 jaar en voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar gelden hiervoor speciale regels.